2 Unlimited – Get Ready For This (Original 12” Version)

2 Unlimited

2 Unlimited – Get Ready For This (Original 12” Version)

2 Unlimited was een Nederlandse eurodancegroep die eind jaren ’80 en begin jaren ’90 grote successen behaalde. Ze werden gevormd door de Belgische producers Jean-Paul DeCoster en Phil Wilde, samen met de zangeres Anita Doth.

Get Ready For This is een van hun bekendste nummers en werd uitgebracht in 1991. Het is een energiek dance-nummer met snelle beats en aanstekelijke melodieën. Het werd al snel populair in clubs over de hele wereld.

Oorsprong van het nummer

Het idee voor Get Ready For This ontstond toen Jean-Paul DeCoster op zoek was naar nieuwe muziek voor basketbalwedstrijden. Hij wilde graag een opzwepend nummer dat het publiek kon motiveren. Samen met Phil Wilde creëerde hij de catchy melodie en beats die kenmerkend zijn voor het nummer.

Succes en invloed

Get Ready For This groeide al snel uit tot een hit in Europa, waarna het ook internationaal succesvol werd. Het nummer bereikte hoge posities in verschillende hitlijsten en wordt vaak gebruikt als sport- of dansmuziek bij evenementen.

Het succes van Get Ready For This, samen met andere hits zoals “No Limit” and “Twilight Zone”, maakte van 2 Unlimited een iconische act in de eurodance-scene. Ze hebben wereldwijd meer dan 20 miljoen platen verkocht.

Hoewel de groep in de jaren ’90 uit elkaar ging, heeft hun muziek nog steeds invloed op de dance-muziek van vandaag. Get Ready For This blijft een favoriet nummer voor feesten en sportevenementen overal ter wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.