A Tribe Called Quest – Can I Kick It (Extended Boilerhouse Mix)

A Tribe Called Quest

A Tribe Called Quest met: Can I Kick It (Extended Boilerhouse Mix)

A Tribe Called Quest is een Amerikaanse hiphopgroep uit de jaren ’80 en ’90. Ze staan bekend om hun innovatieve en experimentele benadering van rapmuziek, waarbij ze jazz, funk en andere genres vermengen.

Can I Kick It is een van hun meest populaire nummers en werd oorspronkelijk uitgebracht in 1990 op hun debuutalbum “People’s Instinctive Travels and the Paths of Rhythm”. Het nummer bevat een sample van Lou Reed’s “Walk on the Wild Side” en heeft een aanstekelijke beat die zowel dansbaar als relaxt is.

De Extended Boilerhouse Mix van Can I Kick It voegt extra elementen toe aan het originele nummer, waardoor het nog meer energie krijgt. Deze versie werd geproduceerd door CJ Mackintosh en Dave Dorrell in 1990.

A Tribe Called Quest heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van hiphopmuziek. Ze worden geprezen voor hun slimme teksten, vloeiende flow en unieke stijl. De groep bestond uit rappers Q-Tip en Phife Dawg, samen met DJ/producer Ali Shaheed Muhammad.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.