Abba – Head Over Heels

Abba

Abba – Head Over Heels

Abba was een Zweedse popgroep die in de jaren ’70 en ’80 wereldwijd grote hits scoorde. Een van hun bekendste nummers is “Head Over Heels”.

“Head Over Heels” werd uitgebracht als single in 1981 en behaalde hoge posities in verschillende hitlijsten. Het nummer is geschreven door Benny Andersson en Björn Ulvaeus, de twee mannelijke leden van Abba.

Het lied vertelt het verhaal van iemand die smoorverliefd is geworden op een ander persoon. De hoofdpersoon beschrijft hoe deze liefde hem of haar helemaal gek maakt, zoals te zien is in de tekst: “I’m head over heels and my mind’s unweaving / Maybe I’m only in a state of confusion”. Het catchy refrein zorgt ervoor dat dit nummer al snel blijft hangen.

Met “Head Over Heels” bewijst Abba weer eens hun talent voor aanstekelijke popmuziek met pakkende melodieën en harmonieuze vocalen. Het succes van dit nummer droeg bij aan de roem en populariteit van Abba als internationale supersterren.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.