Al Jarreau – Boogie Down

Al Jarreau

Al Jarreau – Boogie Down

Al Jarreau was een Amerikaanse jazz- en popzanger. Hij werd geboren op 12 maart 1940 in Milwaukee, Wisconsin. Al van jongs af aan had hij een passie voor muziek en begon al op jonge leeftijd met zingen.

Boogie Down is een van de bekendste nummers van Al Jarreau. Het werd uitgebracht in 1983 als onderdeel van zijn album “Jarreau”. Het nummer behaalde grote successen en bereikte hoge posities in verschillende hitlijsten.

Over Boogie Down

“Boogie Down” is een vrolijk en energiek nummer dat typisch is voor het repertoire van Al Jarreau. Met zijn karakteristieke stemgeluid en soepele zangstijl weet hij het publiek te betoveren.

Het nummer heeft een funky ritme dat je meteen aan het dansen brengt. De tekst gaat over het loslaten van stress en jezelf laten gaan op de muziek. Het is een oproep om te genieten van het moment en plezier te hebben.

“Boogie down, boogie oogie oogie.”

Erfenis

Al Jarreau heeft tijdens zijn carrière talloze hits gehad, waaronder ook andere succesvolle singles zoals “Mornin'” en “We’re In This Love Together”. Zijn unieke mix van jazz, pop, R&B en soul maakte hem geliefd bij diverse doelgroepen.

Jarreau ontving maar liefst zeven Grammy Awards gedurende zijn carrière, waaronder die voor Best Male Pop Vocal Performance en Best Jazz Vocal Album. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten in de muziekgeschiedenis.

Helaas overleed Al Jarreau op 12 februari 2017 op 76-jarige leeftijd. Zijn muzikale nalatenschap blijft echter voortleven in zijn

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.