Albert West – Hot Havanna Nights

Albert West

Albert West met: Hot Havanna Nights

Albert West was een Nederlandse zanger die in de jaren ’70 en ’80 bekend werd door zijn hits.

Biografie

Albert West, geboren als Albertus Petrus Gerardus Broos, begon zijn muzikale carrière in de jaren ’60 als lid van The Shuffles. In 1973 brak hij solo door met het nummer “Cha-La-La, I Need You”, waarmee hij een grote hit scoorde in Nederland en andere Europese landen. Dit betekende het begin van een succesvolle solocarrière.

Gedurende zijn loopbaan heeft Albert West verschillende albums uitgebracht en vele hits gescoord. Een van zijn bekendste nummers is “Hot Havanna Nights” uit 1986, dat ook internationaal succes behaalde. Het lied kenmerkt zich door catchy melodieën en pakkende teksten.

Onderscheidingen

Gedurende zijn carrière ontving Albert West diverse onderscheidingen voor zijn bijdrage aan de muziekwereld. Zo won hij onder andere twee Edisons en ontving hij meerdere gouden platen.

Helaas overleed Albert West op 4 juni 2015 op 65-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Zijn muzikale nalatenschap blijft echter voortbestaan en zal altijd herinnerd worden.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.