Alice In Chains – Would

Alice In Chains

Alice In Chains – Would

Alice In Chains is een Amerikaanse rockband uit Seattle, opgericht in 1987. De band staat bekend om hun unieke geluid dat grunge, heavy metal en alternatieve rock combineert.

Would

“Would” is een nummer van Alice In Chains uitgebracht in 1992 als onderdeel van hun tweede studioalbum “Dirt”. Het nummer werd geschreven door de leadzanger Layne Staley en gitarist Jerry Cantrell.

Het lied behandelt thema’s zoals depressie, verslaving en onvervulde verlangens. Met krachtige teksten en emotionele zang weet “Would” de luisteraar te raken.

In het refrein van het nummer zingt Staley: “If I would, could you?”, wat verwijst naar iemand die worstelt met zijn eigen demonen en vraagt of anderen hem zouden kunnen begrijpen of helpen als hij zou proberen te veranderen.

“Would” werd goed ontvangen door fans en critici. Het wordt beschouwd als een klassieker binnen het repertoire van Alice In Chains en heeft bijgedragen aan hun reputatie als invloedrijke grungeband uit de jaren ’90.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.