Aretha Franklin – Who’s Zoomin’ Who

Aretha Franklin

Aretha Franklin – Who’s Zoomin’ Who

Aretha Franklin was een Amerikaanse soulzangeres en pianiste. Ze wordt beschouwd als een van de grootste zangeressen aller tijden. In haar lange carrière heeft ze talloze hits gehad, waaronder het bekende nummer “Who’s Zoomin’ Who”.

“Who’s Zoomin’ Who” is uitgebracht in 1985 en behaalde wereldwijd succes. Het nummer combineert elementen van pop, funk en R&B, typerend voor Aretha Franklin’s muziekstijl. Met haar krachtige stem weet ze emotie over te brengen bij luisteraars.

Het lied gaat over relaties en hoe mensen elkaar kunnen misleiden of bedriegen. De tekst bevat subtiele verwijzingen naar sociale media avant la lettre: “Who’s zoomin’ who / Take another look and tell me babe / Who’s zoomin’ who?” Dit geeft aan dat er altijd meer speelt dan wat er op het eerste gezicht lijkt.

Aretha Franklin heeft met “Who’s Zoomin’ Who” opnieuw bewezen waarom ze zo’n legendarische artiest is geworden in de soulmuziekwereld. Haar talent om diepe emoties over te brengen door middel van muziek maakt haar tot een tijdloze artiest.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.