Aretha Franklin – Who’s Zoomin’ Who

Aretha Franklin

Aretha Franklin – Who’s Zoomin’ Who

Aretha Franklin was een legendarische Amerikaanse zangeres en songwriter, ook wel bekend als de “Queen of Soul”. Een van haar meest bekende nummers is “Who’s Zoomin’ Who”, dat in 1985 werd uitgebracht.

“Who’s Zoomin’ Who” is een uptempo pop- en dansnummer met invloeden van soul en R&B. Het nummer gaat over het hebben van controle over je eigen leven en relaties, zonder te laten bepalen door anderen.

Het nummer werd geschreven door Aretha Franklin zelf, samen met Preston Glass en Narada Michael Walden. Walden produceerde het nummer ook. De funky baslijn, krachtige blazerssectie en de kenmerkende stem van Franklin maken dit tot een onmiskenbaar catchy lied.

“Who’s Zoomin’ Who” was zeer succesvol in verschillende hitlijsten over de hele wereld. In de Verenigde Staten bereikte het de top 10 van zowel de Billboard Hot 100 als de R&B-lijst. Ook in Nederland haalde het nummer hoge posities in onder andere de Top 40.

Dit iconische nummer heeft bijgedragen aan Aretha Franklins status als een ware muzieklegende. Haar krachtige stemgeluid en unieke stijl blijven nog altijd geliefd bij vele fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.