Avicii – Silhouettes

Avicii

Avicii met Silhouettes

Avicii, de artiestennaam van Tim Bergling, was een Zweedse DJ en muziekproducent. Hij brak internationaal door met zijn hit “Levels” in 2011 en groeide uit tot een van de meest succesvolle elektronische muziekartiesten ter wereld.

In 2012 bracht Avicii het nummer “Silhouettes” uit als single. Het werd geschreven door Ash Pournouri, Salem Al Fakir en Vincent Pontare. De track behaalde grote successen in verschillende landen en bereikte hoge posities in diverse hitlijsten.

Over het nummer “Silhouettes”

“Silhouettes” is een energieke dance-track die typerend is voor Avicii’s stijl. Het combineert melodieuze synths met opzwepende beats, waardoor het perfect is om op te dansen tijdens feestjes of festivals.

De tekst van het nummer gaat over jezelf kunnen zijn en je eigen weg durven gaan. Het benadrukt dat we ons niet moeten laten beïnvloeden door anderen of vast moeten blijven zitten aan verwachtingen die de maatschappij ons oplegt.

Het refrein van “Silhouettes” luidt:

We’re not ever gonna quit it
No, we’re never gonna quit it now
Gonna climb the mountain high
We’re painted like silhouettes

Erfenis van Avicii

Jammer genoeg is Avicii op jonge leeftijd overleden in 2018. Hij heeft echter een blijvende impact gehad op de muziekindustrie en wordt nog steeds herinnerd als een van de meest getalenteerde en invloedrijke DJ’s van zijn generatie.

Met hits zoals “Silhouettes” heeft Avicii laten zien dat elektronische muziek een breed publiek kan bereiken en emoties

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.