Beat – Can’t Get Used To Losing You

Beat

Artiest: Beat

Can’t Get Used To Losing You is een nummer dat werd uitgebracht door de Britse band Beat in 1983. Het lied was afkomstig van hun album “Special Beat Service”. De band, die ook bekend staat als The English Beat in de Verenigde Staten, was actief tijdens de ska-revival periode in de jaren ’80.

Het nummer Can’t Get Used To Losing You heeft een vrolijke en dansbare melodie met invloeden uit ska en reggae. De tekst gaat over het verlies van een geliefde en hoe moeilijk het is om daaraan te wennen. Het refrein is zeer herkenbaar en catchy.

The Beat had verschillende hits in zowel het Verenigd Koninkrijk als Amerika, waaronder ook Mirror In The Bathroom en Save It For Later. Hun unieke mix van punkrock met Caribische ritmes maakte hen populair onder fans van diverse muziekgenres.

Ska Revival

Tijdens de ska-revival periode brachten veel bands in Groot-Brittannië muziek uit die geïnspireerd was door Jamaicaanse ska uit de jaren ’60. Deze nieuwe golf van ska-muziek kenmerkte zich door opzwepende ritmes, blazerssecties en sociale kritiek in teksten.

The Specials, Madness, The Selecter waren andere bekende bands binnen deze stroming waarvan er vele samenwerkten met elkaar bij concerten of festivals. Ze werden allemaal beïnvloed door originele Jamaicaanse artiesten zoals Prince Buster en The Skatalites.

Hoewel de populariteit van ska-muziek uiteindelijk afnam, heeft het een blijvende invloed gehad op andere muziekgenres. Het vrolijke en dansbare karakter van ska is nog steeds te horen in hedendaagse pop- en rockmuziek.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.