Billy Ocean – Are You Ready

Billy Ocean

Billy Ocean – Are You Ready

Billy Ocean is een Britse zanger en songwriter die in de jaren 80 grote successen behaalde. Hij werd geboren op 21 januari 1950 in Trinidad en Tobago, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland.

Carrière

Ocean brak door met zijn debuutalbum “Billy Ocean” uitgebracht in 1976, maar het was zijn tweede album “City Limit” dat hem echt bekend maakte bij het grote publiek. In de jaren 80 scoorde hij hit na hit met nummers als “Caribbean Queen”, “Get Outta My Dreams, Get into My Car” en natuurlijk zijn grootste hit tot nu toe: “Are You Ready”. Dit laatste nummer kwam uit in 1988 en bereikte de top van de charts wereldwijd.

Are You Ready

“Are You Ready” is een uptempo popnummer dat typerend is voor Billy Oceans stijl. Met catchy melodieën en aanstekelijke refreinen wist hij keer op keer hits te scoren. Het nummer vertelt het verhaal van iemand die klaar is om alles te geven voor liefde en avontuur.

In combinatie met Oceans charismatische persoonlijkheid zorgden deze elementen ervoor dat “Are You Ready” een onmiskenbare klassieker werd binnen de muziekwereld.

Erfenis

Billy Ocean heeft gedurende zijn carrière meer dan dertig miljoen albums verkocht over de hele wereld. Hij heeft talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder een Grammy Award voor Best Male R&B Vocal Performance.

Ondanks dat hij minder actief is in de muziekindustrie tegenwoordig, blijft Billy Ocean een geliefde en invloedrijke artiest die het tijdperk van de jaren 80 definieert.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.