Black Box – I Don’t Know Anybody Else

Black Box

Black Box – I Don’t Know Anybody Else

Black Box was een Italiaanse muziekgroep die in de late jaren 80 en vroege jaren 90 populair was. Ze stonden vooral bekend om hun hit single “I Don’t Know Anybody Else”.

Het nummer “I Don’t Know Anybody Else” werd uitgebracht in 1989 en behaalde wereldwijd grote successen. Het bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De muziekstijl van Black Box kan worden omschreven als eurodance of housemuziek. Hun kenmerkende geluid combineert catchy synthesizers met krachtige zangpartijen.

Achtergrondinformatie over Black Box

Black Box werd opgericht in Italië door producer Daniele Davoli, keyboardspeler Mirko Limoni en zangeres Martha Wash. Ze werkten samen met verschillende andere artiesten om hits te creëren zoals “Ride On Time” en “Everybody Everybody”.

Hoewel Black Box enorme successen kende, waren er ook controverse rondom hun debuutalbum “Dreamland”. Het bleek dat Martha Wash niet de daadwerkelijke zangeres was op veel van hun tracks, maar ze werd vervangen door model Katrin Quinol voor promotionele optredens. Dit leidde tot rechtszaken en discussies over auteursrecht.
I Don’t Know Anybody Else was echter wel een nummer waarop Martha Wash te horen was.

Ondanks de controverse blijft Black Box herinnerd worden als een invloedrijke groep binnen de dance-muziek. Ze hebben bijgedragen aan het populariseren van eurodance en hebben hun stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis met hits zoals “I Don’t Know Anybody Else”.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.