Black Box – Strike It Up

Black Box

Black Box: Strike It Up

Black Box was een populaire Italiaanse dancegroep uit de jaren 80 en 90. Ze werden vooral bekend door hun hit “Strike It Up”, die wereldwijd succes behaalde.

Het nummer “Strike It Up” werd uitgebracht in 1990 en stond hoog genoteerd in verschillende hitlijsten, waaronder de Billboard Hot 100. De combinatie van aanstekelijke beats, funky baslijnen en krachtige vocals maakte het nummer onweerstaanbaar voor dansliefhebbers overal ter wereld.

“Strike It Up” is typerend voor de housemuziek die destijds populair was. Het nummer combineert catchy melodieën met energieke ritmes, wat zorgde voor een sensationele dansvloervibe.

Muzikale carrière

Black Box bestond oorspronkelijk uit drie leden: Daniele Davoli, Mirko Limoni en Valerio Semplici. Ze begonnen samen te werken in de late jaren 80 en brachten hun debuutsingle “Ride On Time” uit in 1989, die ook enorm succesvol was.

Gedurende hun carrière bracht Black Box meerdere albums en singles uit, maar ze worden nog steeds het meest geassocieerd met “Strike It Up”. Het nummer heeft een blijvende invloed gehad op de dance- en elektronische muziekscene.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.