Blackstreet – Booti Call (T.R. Doggie Mix)

Blackstreet

Blackstreet – Booti Call (T.R. Doggie Mix)

Blackstreet is een Amerikaanse R&B-groep die in de jaren ’90 bekendheid vergaarde met hits als “No Diggity” en “Don’t Leave Me”. Eén van hun meest populaire nummers is “Booti Call”, in het bijzonder de T.R. Doggie Mix.

Geschiedenis van Blackstreet

Blackstreet werd opgericht in 1993 door Teddy Riley, een toonaangevende producer en muzikant binnen de R&B-wereld. De groep bestond uit vier getalenteerde zangers: Chauncey Hannibal, Levi Little, Eric Williams en Mark Middleton.

“Booti Call (T.R. Doggie Mix)”

“Booti Call” was één van Blackstreet’s eerste grote hits. Het nummer verscheen oorspronkelijk op hun debuutalbum “Blackstreet” uit 1994, maar kreeg pas echt succes nadat het werd geremixt door Teddy Riley zelf als de T.R. Doggie Mix.

Het kenmerkende aan deze mix was het gebruik van funky beats en baslijnen gecombineerd met sensuele vocalen van de groepsleden. Het resultaat was een aanstekelijk dansbaar nummer dat al snel hoog scoorde in diverse hitlijsten over de hele wereld.

Invloed op de R&B-muziek

In hun hoogtijdagen had Blackstreet een enorme invloed op de ontwikkeling van hedendaagse R&B-muziek. Ze wisten traditionele R&B-klanken te combineren met moderne hiphop en rap-elementen, waardoor ze een geheel eigen sound creëerden.

Daarnaast stonden de groepsleden bekend om hun harmonieuze samenzang en sterke individuele vocale prestaties. Dit maakte Blackstreet tot één van de meest gerespecteerde R&B-groepen van hun tijd.

Nalatenschap

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.