Bob Geldof – This Is The World Calling

Bob Geldof

Bob Geldof: This Is The World Calling

Bob Geldof is een Ierse singer-songwriter, activist en filantroop. Hij staat bekend om zijn inzet voor humanitaire doelen en zijn muzikale carrière.

This Is The World Calling

“This Is The World Calling” is een nummer dat werd uitgebracht in 1986 als onderdeel van het soloalbum “Deep in the Heart of Nowhere” van Bob Geldof. Het nummer heeft een politieke boodschap en roept op tot verandering en bewustwording over wereldproblemen zoals armoede, hongersnood en ongelijkheid.

In de tekst van het nummer worden verschillende sociale problemen aangekaart, waarbij Geldof oproept om actie te ondernemen. De melodie is energiek met krachtige gitaarakkoorden en pakkende refreinen die bijdragen aan de impact van de boodschap.

Dit nummer was één van de vele projecten waarmee Bob Geldof probeerde mensen bewust te maken van mondiale problemen. Zijn meest bekende initiatief was Band Aid, dat leidde tot het iconische kerstnummer “Do They Know It’s Christmas?” in 1984, waarvan hij mede-schrijver was.

Geldof’s werk als zanger combineert zijn passie voor muziek met zijn betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties. Hij blijft zich inzetten voor humanitaire doelen en laat zien dat kunst een krachtig middel kan zijn om verandering teweeg te brengen.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.