Bon Jovi – Bad Medicine

Bon Jovi

Bon Jovi – Bad Medicine

Bon Jovi is een Amerikaanse rockband die in 1983 werd opgericht. De band bestaat uit leadzanger Jon Bon Jovi, gitarist Richie Sambora, toetsenist David Bryan en drummer Tico Torres. Ze zijn vooral bekend om hun energieke optredens en het vermogen om catchy rocknummers te schrijven.

Een van de bekendste nummers van Bon Jovi is “Bad Medicine”. Dit nummer werd uitgebracht in 1988 als de eerste single van hun album “New Jersey”. Het was meteen een grote hit en bereikte de top van verschillende internationale hitlijsten.

“Bad Medicine” heeft een aanstekelijk refrein en een krachtige gitaarriff die typerend is voor het geluid van Bon Jovi. Het gaat over een destructieve liefde waarbij de hoofdpersoon zich realiseert dat hij verslaafd is aan deze slechte medicijnachtige relatie. Ondanks alle pijn blijft hij er toch naar verlangen.

Dit nummer wordt vaak gezien als een klassieker binnen het repertoire van Bon Jovi en wordt nog steeds regelmatig live gespeeld tijdens concerten. Het staat symbool voor de kenmerkende sound en energieke performance waarvoor Bon Jovi zo geliefd is bij hun fans.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.