Bow Wow Wow – I Want Candy

Bow Wow Wow

Bow Wow Wow – I Want Candy

Bow Wow Wow was een Engelse new wave band uit de jaren 80. Ze werden bekend met hun hit “I Want Candy”. Deze single werd uitgebracht in 1982 en behaalde wereldwijd succes.

Achtergrond

Bow Wow Wow werd opgericht in 1980 en bestond uit zangeres Annabella Lwin, gitarist Matthew Ashman, bassist Leigh Gorman en drummer David Barbarossa. De band combineerde elementen van punk, reggae en popmuziek om een unieke sound te creëren.

I Want Candy

“I Want Candy” is één van de bekendste nummers van Bow Wow Wow. Het nummer is oorspronkelijk geschreven door The Strangeloves in 1965, maar Bow Wow Wow bracht het opnieuw uit met hun eigen twist eraan. Het catchy refrein en de energieke instrumentatie maken het nummer onweerstaanbaar.

Invloed

Het succes van “I Want Candy” heeft Bow Wow Wows populariteit vergroot en hen geholpen bij het vestigen van hun naam in de muziekwereld. Hun combinatie van verschillende genres heeft invloed gehad op latere artiesten zoals No Doubt en the Yeah Yeah Yeahs.

Kortom: Bow WoW WoW was een Engelse new wave band die bekendheid verwierf met hun hit “I Want Candy”. Ze mixten punk, reggae en popmuziek om een unieke sound te creëren die invloed heeft gehad op latere artiesten.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.