Break Machine – Street Dance

Break Machine

Artiest: Break Machine

Break Machine was een Franse/Amerikaanse hiphopgroep uit de jaren 80. Ze zijn vooral bekend geworden met hun hit “Street Dance”.

Achtergrond

Break Machine werd opgericht in 1983 door producer Jacques Morali en zanger Keith Rodgers. De groep bestond uit verschillende dansers, rappers en muzikanten.

“Street Dance”

“Street Dance” is het bekendste nummer van Break Machine. Het werd uitgebracht in 1984 en bereikte wereldwijd succes. Het nummer combineert invloeden van hiphop, electro-funk en breakdance.

Innovatief geluid

Het geluid van Break Machine was vernieuwend voor die tijd. Ze waren een van de eerste groepen die live instrumenten combineerden met elektronische beats en rapteksten.

Nasleep

Nadat “Street Dance” populair werd, bracht Break Machine nog een aantal singles uit, maar deze behaalden niet hetzelfde succes als hun debuuthit. Uiteindelijk ging de groep uit elkaar in 1985.

Ondanks hun korte carrière heeft Break Machine een blijvende invloed gehad op de ontwikkeling van hiphopmuziek en danscultuur.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.