Bzn – Le Légionnaire

Bzn

BZN – Le Légionnaire

Le Légionnaire is een bekend nummer van de Nederlandse band BZN. De band, opgericht in 1966, was vooral populair in de jaren ’70 en ’80. Ze werden internationaal bekend met hun mix van popmuziek en folkinvloeden.

Het nummer Le Légionnaire werd uitgebracht in 1979 als onderdeel van het album “Desire”. Het is een vrolijk en aanstekelijk liedje met Franse invloeden. De tekst vertelt het verhaal van een Franse legionair die zijn geliefde achterlaat om te dienen in het Vreemdelingenlegioen.

De melodie wordt gekenmerkt door catchy gitaarriffs en energieke drums. Het refrein blijft gemakkelijk hangen en nodigt uit tot meezingen. Het nummer werd al snel een grote hit voor BZN, zowel nationaal als internationaal.

BZN heeft vele andere succesvolle hits gehad gedurende hun carrière, waaronder Mon Amour, Just an Illusion en Pearlydumm. Ze hebben talloze albums uitgebracht en vele concerten gegeven over de hele wereld.

Ben je fan van nostalgische popmuziek met een vleugje folk? Dan moet je zeker eens naar Le Légionnaire luisteren!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.