C. J. Lewis – Sweets For My Sweet

C. J. Lewis – Sweets For My Sweet

C. J. Lewis is een Britse reggae zanger en producer, geboren in 1967. Hij brak door met zijn hit “Sweets For My Sweet” in 1994.

Carrière

C. J. Lewis begon zijn carrière als reggae-zanger in de late jaren ’80 en werd al snel opgemerkt vanwege zijn unieke stemgeluid en stijlvolle presentatie.

In 1994 bracht hij het nummer “Sweets For My Sweet” uit, dat een grote hit werd in Europa en verschillende andere landen over de hele wereld bereikte.
Het nummer was geïnspireerd door de klassieke soul- en doowop-sound uit de jaren ’60, maar kreeg ook een moderne touch met invloeden van dancehall-reggae.

Internationaal succes

“Sweets For My Sweet” behaalde hoge posities in diverse hitlijsten, waaronder nummer 3 in het Verenigd Koninkrijk en top 10-noteringen in Nederland, Duitsland,
Frankrijk en Australië.

C.J.Lewis’ kenmerkende vocale stijl maakte hem direct herkenbaar voor vele fans overal ter wereld.

Na het succes van “Sweets for my sweet”, bracht C.J.Lewis nog meerdere singles uit maar kon niet dezelfde hoogten bereiken als zijn debuuthit.

Toch heeft hij nog steeds trouwe volgers die genieten van zijn muziekstijl:
een unieke mix van reggae, soul en dancehall.

Invloed

C. J. Lewis heeft een blijvende invloed gehad op de reggae-muziekscene en wordt vaak genoemd als inspiratiebron voor andere artiesten binnen het genre.

Met zijn kenmerkende stemgeluid en grensoverschrijdende muzikale stijl heeft hij een blijvend stempel gedrukt op de muziekwereld.
</

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.