Calling – Wherever You Will Go

Calling

Calling – Wherever You Will Go

Wherever You Will Go is een nummer van de Amerikaanse rockband Calling. Het werd uitgebracht als de eerste single van hun debuutalbum Camino Palmero in 2001.

Het nummer gaat over onvoorwaardelijke liefde en toewijding. Het vertelt het verhaal van iemand die belooft zijn geliefde te volgen, waar ze ook heen gaan, zelfs tot aan het einde der tijden.

The Calling, opgericht in 1996, was een populaire band in het begin van de jaren 2000. Hun muziek combineerde elementen van alternatieve rock en post-grunge. Naast “Wherever You Will Go” scoorde de band hits met nummers als “Adrienne” en “Our Lives”. Ze hebben wereldwijd meer dan vijf miljoen albums verkocht.

Awards en erkenning

“Wherever You Will Go” was een enorm succes voor The Calling en behaalde hoge posities in hitlijsten over de hele wereld. In de Verenigde Staten bereikte het nummer bijvoorbeeld de tweede plaats in de Billboard Hot 100-lijst.

Bovendien ontving The Calling verschillende prijzen voor hun werk, waaronder twee MTV Video Music Awards-nominaties voor Best New Artist and Best Rock Video.

Coverversies en gebruik in popcultuur

“Wherever You Will Go” is door vele artiesten gecoverd sinds de release. Een bekende coverversie is die van Charlene Soraia, die in 2011 een grote hit had met haar akoestische versie.

Het nummer heeft ook zijn weg gevonden naar popcultuur en is gebruikt in verschillende films, tv-shows en commercials over de hele wereld.

Wherever You Will Go blijft een geliefd nummer dat herinneringen oproept aan het begin van het nieuwe millennium en de opkomst van The

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.