Calvin Harris – Acceptable In The 80s

Calvin Harris

Calvin Harris met: Acceptable In The 80s

Calvin Harris is een Schotse singer-songwriter, DJ en muziekproducent. Hij brak door in de elektronische muziekscene met zijn debuutsingle “Acceptable In The 80s”. Deze single werd uitgebracht in 2007 en behaalde succes in verschillende landen.

Achtergrondinformatie over het nummer

“Acceptable In The 80s” is een dansnummer dat invloeden heeft van electroclash en synthpop. Het nummer bevat catchy synthesizermelodieën en nostalgische teksten die teruggrijpen naar de jaren ’80.

Het liedje gaat over het verlangen naar de jaren ’80, waarbij elementen uit deze tijd als acceptabel worden beschouwd. Calvin Harris zingt over retro mode, felle kleuren en bekende iconen uit dit decennium zoals Duran Duran en Miami Vice.

Succes en impact

“Acceptable In The 80s” werd een hit in het Verenigd Koninkrijk, waar het de top tien bereikte in de UK Singles Chart. Het nummer kreeg ook veel airplay op radiostations wereldwijd, waardoor Calvin Harris internationale erkenning kreeg als artiest.

Dit nummer wordt vaak gezien als een van de doorbraken voor Calvin Harris’ carrière en vestigde hem als een belangrijke naam binnen de elektronische muziekwereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.