Cameo – Candy

Cameo

Cameo – Candy

Cameo is een Amerikaanse funkband uit de jaren 70 en 80. Een van hun bekendste nummers is “Candy”, dat werd uitgebracht in 1986.

Geschiedenis van Cameo

De band werd opgericht in New York City in 1974 door Larry Blackmon. Ze begonnen als een soul- en funkband, maar evolueerden later naar een meer elektronisch geluid met invloeden van R&B en dance.

Het nummer “Candy”

“Candy” is een dansbaar nummer met catchy synthesizermelodieën en funky ritmes. Het werd een grote hit voor Cameo, bereikte de top tien van de Billboard Hot 100-hitlijst en stond wekenlang hoog genoteerd in verschillende internationale charts.

Met zijn aanstekelijke refrein en energieke beat groeide “Candy” uit tot een klassieker binnen het genre funk/dance. Het wordt nog steeds regelmatig gedraaid op feestjes en radiostations wereldwijd.

Invloed op de muziekwereld

Cameo had niet alleen commercieel succes met “Candy”, maar heeft ook aanzienlijke invloed gehad op andere artiesten binnen het funk- en dancegenre. Hun innovatieve gebruik van synthesizers, strakke ritmesecties en dynamische zang maakte hen tot pioniers in hun tijd.

Bands als Red Hot Chili Peppers, Outkast en Bruno Mars hebben allemaal aangegeven beïnvloed te zijn door Cameo en hun muziek.

Met hun unieke stijl en onweerstaanbare nummers heeft Cameo een blijvende indruk achtergelaten op de muziekwereld, met “Candy” als een van hun meest iconische hits.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.