Central Line – Walking Into Sunshine

Central Line

Central Line – Walking Into Sunshine

Central Line was een Britse funk- en soulband die in de jaren 80 actief was. Een van hun bekendste nummers is “Walking Into Sunshine”.

Achtergrond

Central Line werd opgericht in 1978 in Londen en bestond uit vocalist Camelle Hinds, bassist Errol Kennedy, drummer Paul Anthony, toetsenist Lipson Francis en gitarist Henry Defoe. Ze stonden bekend om hun aanstekelijke mix van funk, disco en R&B.

“Walking Into Sunshine”

“Walking Into Sunshine” werd uitgebracht als single in 1981 en groeide al snel uit tot een hit. Het nummer bereikte de top 10 in de Britse charts en wordt nog steeds beschouwd als een klassieker binnen het genre.

Met zijn funky baslijn, vrolijke melodieën en pakkende refrein is “Walking Into Sunshine” een typisch voorbeeld van de dansbare sound waar Central Line bekend om stond. Het nummer heeft invloeden uit zowel disco als funk waardoor het tijdloos blijft klinken.

Einde van Central Line

Ondanks hun succes met “Walking Into Sunshine” bleef Central Line relatief kort actief. De band ging uiteindelijk uit elkaar halverwege de jaren 80 na verschillende interne conflicten.

Desalniettemin heeft Central Line met “Walking Into Sunshine” een belangrijk stempel gedrukt op het funk- en soulgenre. Het nummer wordt nog steeds gedraaid op feesten en heeft een blijvende invloed gehad op latere artiesten.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.