Chic – Soup For One (12 Inch Version)

Chic

Chic met: Soup For One (12 Inch Version)

Chic is een Amerikaanse band die bekend staat om hun funky disco muziek. De band werd opgericht in 1976 door gitarist Nile Rodgers en bassist Bernard Edwards.

Soup For One is een nummer van Chic dat uitkwam in 1982. Het was oorspronkelijk geschreven als soundtrack voor de gelijknamige film, maar groeide al snel uit tot een populaire danshit.

Informatie over het nummer:

  • Titel: Soup For One (12 Inch Version)
  • Artiest: Chic
  • Uitgebracht: 1982
  • Genre: Disco, Funk
  • Duur:

Het nummer heeft een catchy melodie en kenmerkende funkritmes waar Chic bekend om staat. Met de toevoeging van blazers en vocale harmonieën creëert de band een unieke sound die zowel tijdloos als aanstekelijk is.

“Soup For One” blijft een favoriet onder fans van discoklassiekers, mede dankzij het onweerstaanbare ritme en de soulvolle vocalen van leadzangeres Alfa Anderson.

Dankzij hits zoals “Le Freak”, “Good Times” en natuurlijk “Soup For One”, heeft Chic een blijvende invloed gehad op de disco- en funkscene van de jaren 70 en 80. De muziek van Chic wordt nog steeds veel gedraaid op feesten en radiostations over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.