Chico DeBarge – Talk To Me (Special 12 Inch Version)

Chico DeBarge

Chico DeBarge met: Talk To Me (Special 12 Inch Version)

Chico DeBarge is een Amerikaanse zanger en songwriter die bekend staat om zijn soulvolle R&B-nummers. Een van zijn meest populaire nummers is “Talk To Me”, in het bijzonder de speciale 12 inch versie.

Het begin van Chico’s carrière

Chico DeBarge werd geboren op 23 juni 1966 in Detroit, Michigan, als jongste lid van de muzikale familie DeBarge. Hij groeide op temidden van getalenteerde broers en zussen zoals El, Bunny en James, die ook allemaal succesvol waren in de muziekwereld.

In de jaren ’80 begon Chico samen te werken met zijn broers onder het label Motown Records. Ze scoorden verschillende hits, waaronder “All This Love” en “Time Will Reveal”. Deze successen lanceerden Chico’s solocarrière.

“Talk To Me”

Een hoogtepunt in Chico’s solo-oeuvre is het nummer “Talk To Me”. Dit nummer werd uitgebracht in 1986 als onderdeel van zijn debuutalbum “Chico DeBarge”. Het kreeg al snel erkenning door zijn unieke mix van R&B-geluiden en nostalgische melodieën.

De speciale 12 inch versie van dit nummer voegt extra elementen toe aan het origineel. Langere instrumentale delen geven luisteraars meer tijd om te genieten van de funky baslijnen en ritmische drums, terwijl Chico’s soulvolle stem nog meer opvalt.

Invloed en erfenis

“Talk To Me” blijft een geliefd nummer in de R&B-gemeenschap. Het succes ervan versterkte Chico DeBarge als een getalenteerde artiest in zijn eigen recht. Zijn unieke stijl en muzikale creativiteit hebben vele anderen geïnspireerd binnen het genre.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.