Commodores – Animal Instinct (Club Mix)

Commodores

Commodores – Animal Instinct (Club Mix)

De Commodores is een Amerikaanse funk- en soulband die in de jaren ’70 en ’80 grote hits scoorde. Een van hun bekendste nummers is “Animal Instinct”, dat werd uitgebracht als club mix.

“Animal Instinct” is een funky dansnummer met opzwepende beats en catchy melodieën. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht in 1974, maar kreeg een nieuw leven toen het later werd geremixed tot een clubvriendelijke versie.

Oorsprong van de band

De Commodores werden opgericht in 1968 in Tuskegee, Alabama. De band bestond uit zes leden: Lionel Richie, Thomas McClary, Milan Williams, Ronald LaPread, William King en Walter Orange.

Gedurende hun carrière brachten ze verschillende succesvolle albums uit en behaalden ze meerdere hitnoteringen in zowel de Verenigde Staten als internationaal.

Inspiratiebron voor andere artiesten

Het unieke geluid van de Commodores heeft vele artiesten geïnspireerd. Hun combinatie van soulvolle vocalen, strakke instrumentatie en funky ritmes maakte hen tot pioniers binnen het genre.

Ze hebben talloze artiesten beïnvloedt zoals Michael Jackson, Earth Wind & Fire en Prince.

Lange muzikale carrière

Nadat Lionel Richie de band verliet in 1982, gingen de overige leden door met optreden en het uitbrengen van muziek. Ze bleven succesvol en werden in 1994 zelfs opgenomen in de Alabama Music Hall of Fame.

Hoewel de Commodores niet meer actief zijn als band, blijft hun muziek geliefd bij vele fans wereldwijd.

Animal Instinct (Club Mix) is een fantastisch voorbeeld van hun talent voor het creë

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.