Commodores – Three Times A Lady

Commodores

Commodores met: Three Times A Lady

De Commodores is een Amerikaanse funk- en soulband uit de jaren ’70 en ’80. De band werd opgericht in Tuskegee, Alabama en bestond uit zes getalenteerde muzikanten.

Hun grootste hit: “Three Times A Lady”

Een van hun bekendste nummers is “Three Times A Lady”, dat werd uitgebracht in 1978. Dit nummer behaalde wereldwijd grote successen en staat bekend als een klassieker binnen het genre.

“Three Times A Lady” is een romantisch ballad die gaat over liefde en waardering voor een geliefde. Het nummer heeft prachtige melodieën, emotionele teksten en wordt gezongen met veel gevoel door leadzanger Lionel Richie.

Dit iconische nummer heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de American Music Award voor Favorite Pop/Rock Single. Het blijft nog steeds geliefd bij fans over de hele wereld.

De nalatenschap van de Commodores

Gedurende hun carrière brachten de Commodores vele hits voort, zoals “Brick House” en “Easy”. Ze waren niet alleen succesvol op commercieel gebied, maar ook invloedrijk binnen het soulgenre.

In 1983 ging Lionel Richie solo verder wat leidde tot nog meer hitsucces. Ondanks deze scheiding bleef de impact van de Commodores onmiskenbaar in de muziekwereld, waarbij ze werden erkend als pioniers van de funk- en soulmuziek.

De Commodores hebben een blijvende invloed gehad op de muziekindustrie en worden nog steeds herinnerd als een van de meest talentvolle bands uit die tijd.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.