Crusaders – Streetlife (feat. Randy Crawford)

Crusaders

Crusaders met: Streetlife (feat. Randy Crawford)

De Crusaders was een Amerikaanse jazz-fusion band die in 1960 werd opgericht. Ze werden bekend door hun unieke mix van jazz, funk en soul.

In 1979 brachten ze het album “Streetlife” uit, waarop de iconische samenwerking met zangeres Randy Crawford te horen is. Het nummer “Streetlife” groeide al snel uit tot een grote hit en wordt nog steeds gezien als één van de meest succesvolle nummers van de band.

Randy Crawford

Randy Crawford is een Amerikaanse zangeres die vooral bekend staat om haar krachtige stemgeluid en emotionele interpretatie van nummers. Haar samenwerking met de Crusaders op “Streetlife” leverde haar internationale erkenning op.

“Streetlife” wordt vaak geprezen om zijn funky ritmes, energieke blazerssecties en natuurlijk het indrukwekkende vocale talent van Randy Crawford. Het nummer heeft sindsdien vele generaties muziekliefhebbers weten te inspireren.

Het succes van “Streetlife” bevestigde de status van de Crusaders als innovators binnen het fusion genre en vestigde tegelijkertijd Randy Crawford’s reputatie als één van de grootste vocalisten in de industrie.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.