Curiosity Killed The Cat – Misfit

Curiosity Killed The Cat
Curiosity Killed The Cat – Misfit

Curiosity Killed The Cat – Misfit

Achtergrondinformatie over de artiest

Curiosity Killed The Cat was een Britse band uit de jaren ’80 en ’90. Ze werden bekend door hun unieke mix van pop, jazz en funk. De band bestond uit Ben Volpeliere-Pierrot (zang), Julian Brookhouse (gitaar), Nick Thorp (bas) en Miguel Seco (drums). Ze brachten verschillende succesvolle albums uit en scoorden hits in zowel het Verenigd Koninkrijk als internationaal.

Misfit

“Misfit” is een van de bekendste nummers van Curiosity Killed The Cat. Het werd uitgebracht in 1986 als onderdeel van hun debuutalbum “Keep Your Distance”. Het nummer bereikte de top-10 in de UK Singles Chart en vestigde daarmee direct hun naam binnen de muziekindustrie.

“Misfit” heeft een aanstekelijke melodie met funky elementen die typerend zijn voor Curiosity Killed The Cat’s geluid. De tekst gaat over jezelf anders voelen dan anderen, maar toch vol vertrouwen zijn in wie je bent.

Dankzij “Misfit” en andere hits heeft Curiosity Killed The Cat een blijvende invloed gehad op de popmuziek. Ze worden nog steeds herinnerd als een van de meest originele en vernieuwende bands uit die tijd.


What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.