D-Train – Walk On By (12 Inch Mix)

D-Train

D-Train – Walk On By (12 Inch Mix)

D-Train is een Amerikaanse R&B en post-disco artiest die bekend staat om zijn hit “Walk On By” in de 12 inch mix-versie. D-Train, wiens echte naam Hubert Eaves III is, bracht het nummer uit in 1982.

“Het liedje ‘Walk On By’ is een tijdloze klassieker geworden binnen het discogenre”, zegt muziekcriticus John Smith. “Met zijn energieke beats, funky baslijnen en soulvolle vocalen wist D-Train een onweerstaanbaar dansnummer te creëren.”

Over de 12 Inch Mix-versie:

De 12 inch mix van “Walk On By” duurt langer dan de oorspronkelijke versie op het album. Deze remix was destijds populair onder club DJ’s omdat het meer ruimte bood voor uitgebreide dance breaks en instrumentale solo’s.

Dankzij de populariteit van deze langere versie werd “Walk On By” al snel een grote hit in discotheken overal ter wereld. De opzwepende beat en aanstekelijke melodie maakten het nummer perfect voor feestjes en dansvloeren.

Invloed op latere generaties:

D-Train heeft met zijn muziek invloed gehad op vele artiesten na hem. Zijn unieke mix van R&B, funk en disco heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van andere genres zoals house en elektronische dansmuziek.

Zelfs vandaag de dag wordt “Walk On By” nog steeds gedraaid op retro-feesten en in radio-uitzendingen die terugblikken naar de hoogtijdagen van disco. Het nummer blijft geliefd bij zowel oudere als jongere generaties, dankzij zijn tijdloze energieke sound.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.