Dan Hartman – I Can Dream About You (Extended)

Dan Hartman

Dan Hartman met: I Can Dream About You (Extended)

Dan Hartman was een Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij werd geboren op 8 december 1950 in Harrisburg, Pennsylvania.

Carrière

Hartman begon zijn muzikale carrière als lid van de Edgar Winter Group, waar hij meewerkte aan hits zoals “Free Ride” en “Frankenstein”. Na zijn vertrek bij de band in 1976 startte hij een succesvolle solocarrière.

Een van zijn bekendste nummers is “I Can Dream About You”, dat oorspronkelijk werd uitgebracht in 1984. Het nummer behaalde wereldwijd succes en bereikte de top tien in verschillende landen. In hetzelfde jaar verscheen ook een extended version van het nummer.

Invloed

Hartman’s muziek had invloeden uit diverse genres zoals rock, pop, disco en soul. Zijn unieke mix van stijlen maakte hem geliefd bij fans over de hele wereld.

Overlijden

Jammer genoeg kwam er vroegtijdig einde aan Dan Hartmans carrière. Hij overleed op 22 maart 1994 op slechts 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Ondanks zijn korte leven heeft Dan Hartman met zijn muziek vele harten weten te raken en zal hij altijd herinnerd worden als een getalenteerde artiest die tijdloze hits heeft achtergelaten.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.