De Kast – Zo Jong

De Kast

De Kast – Zo Jong

De Kast is een Nederlandse popgroep die in de jaren ’90 en begin 2000 veel succes had. De band werd opgericht in 1985 en bestaat uit Syb van der Ploeg, Peter van der Ploeg, Kees Bode, Nico Outhuijse en Fokke de Jong.

Zo Jong is een van de bekendste nummers van De Kast. Het nummer werd uitgebracht in 1997 en behaalde de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten. Het lied gaat over het verlangen om weer jong te zijn en onbezorgd door het leven te gaan.

In de tekst wordt gezongen over herinneringen aan vroeger, waarin alles simpeler leek. Het refrein luidt als volgt:

Och was ik nog zo jong,
En wist ik wat ik weet.
Dan koos ik voor altijd
Datgene dat mij beet.

Zoals veel nummers van De Kast heeft ook Zo Jong een catchy melodie met meeslepende zang. Dit maakt het nummer tot een tijdloze klassieker binnen de Nederlandstalige muziek.

Naast Zo Jong, heeft De Kast nog andere hits gehad zoals “In Nije Dei” en “Hart Van Mijn Gevoel”. Na vele jaren samen muziek maken besloten ze tijdelijk uit elkaar te gaan in 2004, maar in 2006 kwamen ze weer bij elkaar voor een reünie. Sindsdien treedt De Kast regelmatig op en blijven ze geliefd bij hun fans.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.