De La Soul – Eye Know

De La Soul

De La Soul – Eye Know

De La Soul is een Amerikaanse hiphopgroep uit Long Island, New York. De groep werd opgericht in 1987 en bestaat uit de leden Kelvin “Posdnous” Mercer, David “Trugoy the Dove” Jolicoeur en Vincent “Maseo” Mason.

Eye Know

“Eye Know” is een nummer van het album “3 Feet High and Rising”, dat werd uitgebracht in 1989. Het nummer wordt gezien als een van de bekendste hits van De La Soul.

Het nummer maakt gebruik van samples uit verschillende genres, waaronder soul en popmuziek. De funky baslijn gecombineerd met de vrolijke melodie zorgen voor een aanstekelijk geheel.

In “Eye Know” reflecteert De La Soul op romantische relaties en hoe ze kunnen veranderen naarmate de tijd verstrijkt. De tekst bevat slimme woordspelingen en rijmschema’s die kenmerkend zijn voor de stijl van De La Soul.

Dankzij het succes van “Eye Know” brak De La Soul door bij het grote publiek. Het nummer bereikte hoge posities in diverse hitlijsten wereldwijd en heeft sindsdien een iconische status binnen de hiphopwereld verworven.

Kortom, met hun unieke stijl en aanstekelijke beats heeft De La Soul met “Eye Know” definitief hun plek veroverd binnen de geschiedenis van de hiphopmuziek.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.