De La Soul – Keeping The Faith

De La Soul

De La Soul is een Amerikaanse hiphopgroep die in 1988 werd gevormd in het gebied Amityville op Long Island, New York. Ze staan ​​bekend om hun eclectische sampling, eigenzinnige teksten en hun bijdragen aan de ontwikkeling van jazz rap en alternatieve hiphop. De leden zijn Posdnuos, Maseo en Trugoy (tot zijn dood in 2023). De drie vormden de groep op de middelbare school en trokken de aandacht van producer Prince Paul met een demotape van het nummer “Plug Tunin'”. Met zijn speelse woordspeling, innovatieve sampling en geestige sketches is het debuutalbum van de band, 3 Feet High and Rising, een “hiphop-meesterwerk” genoemd.

Het album was het grootste commerciële succes van de band tot nu toe, waarop de volgende albums steeds minder exemplaren verkochten, ondanks lof van critici. Ze waren invloedrijk in de beginfase van de carrière van rapper/acteur Mos Def en maken deel uit van het Spitkicker-collectief. Ze zijn de op één na langst bestaande Native Tongues-groep, na de Jungle Brothers. In 2006 won de groep een Grammy voor hun samenwerking met Gorillaz op de single “Feel Good Inc.”

In het begin van 2015 kondigden ze plannen aan om een negende studioalbum te financieren via Kickstarter, genaamd and the Anonymous Nobody…, dat uiteindelijk werd uitgebracht op 26 augustus 2016. De nummers op het album zouden het resultaat zijn van meerdere geïmproviseerde jamsessies. Het album bevat ook gastoptredens van artiesten zoals Damon Albarn, Little Dragon, David Byrne, 2 Chainz en Snoop Dogg.

Studioalbums:
3 Feet High and Rising (1989)
De La Soul Is Dead (1991)
Buhloone Mindstate (1993)
Stakes Is High (1996)
Art Official Intelligence: Mosaic Thump (2000)
AOI: Bionix (2001)
The Grind Date (

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.