Doe Maar – 32 Jaar (Sinds 1 Dag Of 2)

Doe Maar

Doe Maar: 32 Jaar (Sinds 1 Dag Of 2)

Doe Maar is een Nederlandse popgroep die vooral bekend is geworden in de jaren ’80. De band werd opgericht in 1978 en bestond uit Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Carel Copier.

Met hun aanstekelijke mix van reggae, ska en popmuziek wisten ze al snel een grote schare fans te verzamelen. Het nummer “32 Jaar (Sinds 1 Dag Of 2)” is één van hun grootste hits.

Geschiedenis

In de beginjaren brak Doe Maar door met nummers als “Belle Helene” en “Is Dit Alles”. Ze waren immens populair onder jongeren dankzij hun catchy melodieën en pakkende teksten.

Echter, de drukte rondom de band werd hen uiteindelijk te veel. In 1984 besloten ze om uit elkaar te gaan. Hoewel dit voor veel teleurgestelde fans zorgde, bleef Doe Maar nog lange tijd geliefd bij het publiek.

Comeback

In 2000 kwam Doe Maar weer bij elkaar voor een reünieconcert dat binnen no-time was uitverkocht. Dit succes smaakte naar meer en sindsdien treedt de band af en toe weer op.

“32 Jaar (Sinds 1 Dag Of 2)” blijft tot op heden één van hun meest geliefde nummers. Het beschrijft op humoristische wijze het gevoel van ouder worden en de tijd die voorbij vliegt.

Met hun kenmerkende sound en energieke optredens blijft Doe Maar een icoon in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.