Dolly Dots – Leila (The Queen Of Sheba)

Dolly Dots

Dolly Dots – Leila (The Queen Of Sheba)

De Dolly Dots waren een Nederlandse meidengroep die in de jaren ’80 grote successen behaalden. Een van hun bekendste hits is “Leila (The Queen Of Sheba)”.

Leila werd uitgebracht in 1984 en was meteen een hit. Het nummer bereikte de top 10 van de Nederlandse Top 40 en stond maar liefst 12 weken genoteerd. Het succes van dit nummer zorgde ervoor dat de populariteit van de Dolly Dots alleen maar groeide.

Het nummer zelf is een catchy popliedje met aanstekelijke melodieën en vrolijke harmonieën. De tekst vertelt het verhaal van Leila, die als koningin wordt beschreven: “She’s the queen of a thousand dreams, she’s got you hooked on her silver schemes”.

Dolly Dots

De Dolly Dots bestonden uit Angela Groothuizen, Patty Zomer, Esther Oosterbeek, Ria Brieffies, Anita Heilker en Angéla Kramers. Ze brachten tussen 1979 en 1988 verschillende albums uit en scoorden diverse hits.

In totaal had de groep negentien hits in Nederland, waaronder “Love Me Just A Little Bit More” en “Radio”. Met hun energieke optredens wisten ze veel fans te trekken.

Helaas besloten de dames in 1988 om een punt achter hun carrière te zetten. Sindsdien zijn ze allemaal hun eigen weg gegaan, maar de Dolly Dots blijven een iconische groep uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Leila (The Queen Of Sheba) is nog steeds een geliefd nummer en wordt regelmatig gedraaid op radiozenders die hits uit de jaren ’80 draaien. Het is een nostalgisch liedje dat veel mensen doet terugdenken aan die tijd.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.