Donna Summer – Last Dance

Donna Summer

Donna Summer met: Last Dance

Donna Summer was een Amerikaanse zangeres en songwriter, geboren op 31 december 1948. Ze stond bekend als de “Queen of Disco” vanwege haar invloedrijke bijdragen aan het discomuziekgenre.

Over Donna Summer

Geboren in Boston, Massachusetts, begon Donna Summer haar carrière als achtergrondzangeres voor verschillende artiesten. In de jaren ’70 brak ze door met hits zoals “Love to Love You Baby” en “I Feel Love”, die al snel uitgroeiden tot wereldwijde successen.

Summer’s muziek werd gekenmerkt door dansbare ritmes, elektronische beats en catchy melodieën. Haar unieke stemgeluid maakte haar nummers herkenbaar en populair bij een breed publiek.

Last Dance

“Last Dance” is een van de meest iconische nummers van Donna Summer. Het werd uitgebracht in 1978 als onderdeel van de soundtrack voor de film “Thank God It’s Friday”. Het nummer won zelfs een Academy Award voor Beste Originele Nummer.

“Last Dance” wordt vaak beschouwd als hét disco-anthem en wordt nog steeds veel gedraaid op feestjes en evenementen over de hele wereld. Het combineert vrolijke melodieën met krachtige vocalen om mensen op te zwepen om op de dansvloer te komen.

Dus gooi je handen in de lucht, trek je dansschoenen aan en geniet nogmaals van Donna Summer’s “Last Dance”!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.