Donna Summer – She Works Hard For The Money

Donna Summer
Donna Summer – She Works Hard For The Money

Donna Summer – She Works Hard For The Money

Donna Summer, geboren als LaDonna Adrian Gaines op 31 december 1948 in Boston, Massachusetts, was een Amerikaanse zangeres en songwriter. Ze wordt vaak de “Queen of Disco” genoemd vanwege haar invloed op het discogenre tijdens de jaren ’70.

Een van haar bekendste nummers is “She Works Hard For The Money”, uitgebracht in 1983. Dit lied vertelt het verhaal van vrouwen die hard werken om hun gezinnen te onderhouden. Het werd al snel een feministisch anthem en blijft tot op heden relevant.

In het nummer bezingt Donna Summer met krachtige vocalen de moeilijkheden waarmee werkende vrouwen worden geconfronteerd en roept ze op tot erkenning voor hun harde werk. De catchy melodie en aanstekelijke beat maken dit nummer onmiskenbaar dansbaar.

“She Works Hard For The Money” behaalde wereldwijd succes en bereikte de top 10 van verschillende hitlijsten. Het album met dezelfde naam verkocht ook goed en vestigde Donna Summers positie als een ster binnen de muziekindustrie.

Helaas overleed Donna Summer op 17 mei 2012 op slechts 63-jarige leeftijd. Haar muzikale nalatenschap en invloed blijven echter voortleven.


What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.