Donna Summer – State Of Independence

Donna Summer

Donna Summer: State Of Independence

Donna Summer, geboren als LaDonna Adrian Gaines, was een Amerikaanse zangeres en songwriter. Ze werd ook wel de “Queen of Disco” genoemd vanwege haar vele hits in dit genre. Summer begon haar carrière in de jaren 70 en had grote successen met nummers zoals “Hot Stuff” en “Bad Girls”. Haar muziekstijl combineerde disco met pop, soul en funk.

State Of Independence

“State Of Independence” is een nummer dat oorspronkelijk werd uitgebracht in 1982 door Jon Anderson, voormalig lid van de band Yes. Het nummer kreeg echter bekendheid toen Donna Summer het coverde voor haar album “Dona Summer”. Het nummer wordt gekenmerkt door zijn opzwepende ritmes en krachtige vocale prestaties.

In “State Of Independence” worden tekstuele thema’s verkend zoals vrijheid, harmonie en saamhorigheid. Het refrein bevat herhaaldelijk de zin: “We all live together.” Dit weerspiegelt het verlangen naar vrede en eenheid tussen mensen over de hele wereld.

Het nummer bleef populair gedurende de jaren 80 en wordt nog steeds beschouwd als een klassieker binnen het discogenre. De combinatie van Donna Summers unieke stemgeluid met de meeslepende melodieën maakt dit nummer tot een tijdloze favoriet onder muziekliefhebbers.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.