0 items - €0.00 0

Double Exposure – Ten Percent (MAW 12” Remix)

Double Exposure

Double Exposure met: Ten Percent (MAW 12” Remix)

Double Exposure is een Amerikaanse discogroep uit de jaren ’70. Ze zijn vooral bekend geworden door hun hit “Ten Percent” en de remix daarvan gemaakt door Masters at Work (MAW).

Geschiedenis

Double Exposure werd opgericht in Philadelphia in 1975. De groep bestond oorspronkelijk uit James Williams, Joseph Harris, Charles Whittington en Leonard Davis.

“Ten Percent” was hun debuutsingle die werd uitgebracht in 1976. Het nummer bereikte al snel grote populariteit en wordt beschouwd als een van de eerste discohits aller tijden.

Ten Percent (MAW 12” Remix)

In 1994 maakte het beroemde remixduo Masters at Work (Louie Vega en Kenny Dope) een remix van “Ten Percent”. Deze versie, ook wel bekend als de MAW 12” Remix, werd zeer goed ontvangen en zorgde voor een hernieuwde interesse in Double Exposure.

De MAW-remix behield de funky disco-vibe van het originele nummer maar voegde moderne house-elementen toe. Dit maakte het nummer erg populair in clubs over de hele wereld.

Nalatenschap

“Ten Percent” heeft invloed gehad op vele generaties muzikanten en wordt nog steeds erkend als een klassieker binnen het discogenre. Het succes ervan heeft bijgedragen aan Double Exposure’s status als pioniers van de disco en heeft hun naam vereeuwigd in de muziekgeschiedenis.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.