Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew – The Show

Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew

Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew – The Show

Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew was een invloedrijke hiphopgroep uit de jaren 80 en 90. Ze waren bekend om hun unieke beatbox-stijl en energieke live-optredens.

Met hun iconische hit The Show braken Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew door bij het grote publiek. Het nummer, uitgebracht in 1985, wordt beschouwd als een van de beste rapnummers aller tijden.

De impact van “The Show”

“The Show” was revolutionair omdat het gebruik maakte van beatboxing als instrumentale begeleiding voor de rapverses. Doug E. Fresh staat bekend als een meesterlijke beatboxer en zijn vaardigheden kwamen volledig tot uiting in dit nummer.

Het nummer werd al snel een enorme hit en bereikte de top van de Amerikaanse rap- en R&B-hitlijsten. Het succes zorgde ervoor dat Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew internationale erkenning kregen.

Erfenis van Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew

Doug E. Fresch heeft met zijn talent generaties artiesten beïnvloed, waaronder Snoop Dogg, Biz Markie en LL Cool J.

The Show blijft ook vandaag nog populair op feestjes, dansvloeren en in filmsoundtracks.

Met hun baanbrekende stijl hebben Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew de weg geplaveid voor vele hiphopartiesten na hen en hun impact blijft voelbaar in de muziekindustrie.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.