Dunn & Bruce Street – Shout For Joy

Dunn & Bruce Street

Dunn & Bruce Street – Shout For Joy

Dunn & Bruce Street was een Amerikaanse funk- en R&B-band uit de jaren ’80. Ze zijn het meest bekend om hun hit “Shout For Joy”, die in 1982 werd uitgebracht.

Geschiedenis van de band

De band Dunn & Bruce Street werd opgericht door Andrew Davis Dunn en Gary Dwayne Bruce. Ze begonnen hun muzikale carrière in Detroit, Michigan, waar ze verschillende lokale optredens hadden.

In 1980 kregen ze een platencontract bij Devaki Records en brachten ze hun debuutalbum “Official Business” uit. Dit album bevatte onder andere de hitsingle “Shout For Joy”.

“Shout For Joy”

“Shout For Joy” is het meest bekende nummer van Dunn & Bruce Street. Het nummer bereikte de top 20 van zowel de Amerikaanse Billboard R&B Singles Chart als de Dance Club Songs Chart. Het catchy refrein en funky arrangement maakten het tot een favoriet onder funk- en R&B-liefhebbers.

Het succes van “Shout For Joy” leverde Dunn & Bruce Street optredens op bij verschillende televisieshows, waaronder Soul Train en American Bandstand. Het nummer blijft nog steeds geliefd bij fans overal ter wereld.

Einde van de band

Na het succes van “Shout for joy” bracht Dunn &Bruce street nog twee albums uit: “‘Tis the Season” in 1983 en “Official Business – Reissued” in 1996. Helaas kwam er een einde aan de band en gingen Davis Dunn en Gary Bruce hun eigen muzikale weg.

Hoewel Dunn & Bruce Street niet meer actief is, blijft hun muziek populair onder funk- en R&B-liefhebbers die genieten van de funky vibes van “Shout For Joy”.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.