Duran Duran – Notorious

Duran Duran

Duran Duran – Notorious

Duran Duran is een Britse band die in de jaren ’80 grote successen behaalde. Een van hun bekendste nummers is Notorious.

Over het nummer Notorious

“Notorious” is uitgebracht als de eerste single van het gelijknamige album in 1986. Het werd meteen een hit en bereikte hoge posities in verschillende hitlijsten wereldwijd.

Het nummer heeft een unieke mix van pop, funk en rock-invloeden, wat kenmerkend was voor de muziekstijl van Duran Duran. De funky baslijn en ritmische gitaarpartijen zorgen voor een energieke sfeer.

Tekstueel gezien gaat “Notorious” over iemand die berucht en gevreesd is, maar toch respect afdwingt. De krachtige vocals van leadzanger Simon Le Bon dragen bij aan de boodschap van het lied.

Duran Duran’s invloed op de muziekwereld

Duran Duran wordt beschouwd als een pionier binnen het new wave- en synthpop-genre. Ze combineerden catchy melodieën met vernieuwende productietechnieken, waardoor ze vele artiesten hebben beïnvloed.

Bovendien stonden ze bekend om hun flamboyante imago en modieuze stijl, wat hen populair maakte bij zowel mannen als vrouwen. Met hits zoals “Hungry Like the Wolf” en “Girls on Film” veroverde de band de harten van vele fans over de hele wereld.

Het nalatenschap van Duran Duran

Ondanks dat ze hun grootste successen in de jaren ’80 behaalden, blijft Duran Duran nog steeds actief. Ze hebben verschillende albums uitgebracht en treden regelmatig op.

Met hun unieke geluid en invloedrijke muziekst

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.