Earth & Fire – Dream

Earth & Fire

Earth & Fire met: Dream

Earth & Fire was een Nederlandse progressieve rockband uit de jaren 70. De band werd opgericht in 1968 en bestond uit de broer en zus Chris en Gerard Koerts, Hans Ziech, Ton van der Kleij en Jerney Kaagman.

In 1979 bracht Earth & Fire het album “Reality Fills Fantasy” uit, waarop het nummer “Dream” te vinden is. Dit nummer groeide al snel uit tot een grote hit in Nederland.

Dream

“Dream” is geschreven door Chris Koerts en heeft een catchy melodie met sterke harmonieën. Het nummer begint rustig met piano-akkoorden en bouwt geleidelijk aan op naar een krachtig refrein.

Tekstueel gaat “Dream” over het najagen van dromen en verlangens. Het beschrijft hoe belangrijk het is om te blijven geloven in je eigen dromen, zelfs als anderen niet altijd begrijpen wat je wilt bereiken.

Het succes van “Dream” zorgde ervoor dat Earth & Fire internationale bekendheid kreeg. Ze traden op door heel Europa en waren ook regelmatig te zien op televisieprogramma’s zoals Toppop.

Erfenis

Hoewel Earth & Fire in de jaren 80 uit elkaar ging, blijft hun muziek nog steeds populair onder fans van progressieve rockmuziek. Nummers zoals “Dream” worden nog steeds regelmatig gedraaid op nostalgische radiostations en er worden ook covers van gemaakt door andere artiesten.

Earth & Fire heeft met “Dream” een tijdloos nummer gecreëerd dat tot op de dag van vandaag wordt gewaardeerd en herinnerd als een hoogtepunt in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.