Elton John – Cry To Heaven

Elton John

Elton John – Cry To Heaven

Cry To Heaven is een nummer van de Britse artiest Elton John. Het werd uitgebracht in 1985 als onderdeel van zijn album “Ice on Fire”.

Het nummer is geschreven door Elton John en zijn vaste tekstschrijver Bernie Taupin. Het heeft een krachtige boodschap over de strijd tegen discriminatie en het opkomen voor gelijke rechten.

Tekst en Betekenis

In Cry To Heaven worden verschillende thema’s aangesneden, zoals religie, tolerantie en hoop. De songtekst roept op tot verandering in de wereld en benadrukt het belang van acceptatie van iedereen, ongeacht hun afkomst of seksuele geaardheid.

Een prominente zin in het refrein luidt: “You’re not alone, we’re all the same.” Hiermee wil Elton John laten zien dat niemand alleen staat in zijn of haar strijd om erkenning en rechtvaardigheid.

Muzikale Stijl

Cry To Heaven is een popballad met invloeden uit het rockgenre. Het kenmerkt zich door Elton Johns karakteristieke stemgeluid, ondersteund door emotionele pianomelodieën.

Het nummer bevat ook instrumentale elementen zoals gitaren, drums en koperblazers die bijdragen aan de krachtige sound ervan.

Betekenis en Erfenis

Cry To Heaven wordt vaak beschouwd als een van de meest emotionele nummers in het repertoire van Elton John. Het heeft bijgedragen aan zijn reputatie als getalenteerde singer-songwriter met een sociale boodschap.

Hoewel het nummer nooit een grote hit is geworden, blijft het geliefd onder fans vanwege de diepgaande tekst en betekenis ervan.

Kortom

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.