Eric Carmen – All By Myself

Eric Carmen

Eric Carmen – All By Myself

Eric Carmen is een Amerikaanse singer-songwriter en muzikant, geboren op 11 augustus 1949. Hij werd vooral bekend met zijn hit “All By Myself”, uitgebracht in 1975.

“All By Myself” is een emotioneel nummer dat gaat over eenzaamheid en het verlangen naar liefde. Het begint rustig met zachte pianoklanken, maar bouwt geleidelijk op tot een krachtige ballade. De teksten beschrijven het gevoel van alleen zijn en de pijn van een gebroken hart.

Het nummer was oorspronkelijk geïnspireerd door het tweede deel van het tweede pianoconcert van Sergei Rachmaninoff. Eric Carmen herschreef de melodie en voegde zijn eigen lyrics toe om zo “All By Myself” te creëren.

All by Myself bereikte wereldwijd grote populariteit en behaalde hoge posities in diverse hitlijsten. Het wordt vaak beschouwd als een klassieker binnen het genre ballads en heeft nog steeds veel impact op luisteraars overal ter wereld.

Naast “All By Myself” had Eric Carmen ook succes met andere hits zoals “Hungry Eyes” (bekend van de film Dirty Dancing) en “Make Me Lose Control”. Hij blijft actief in de muziekindustrie, zowel als solomuzikant als songwriter voor andere artiesten.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.