Eric Prydz – Call On Me

Eric Prydz

Eric Prydz met: Call On Me

Eric Prydz is een Zweedse DJ en producer die bekend staat om zijn energieke en opzwepende muziekstijl. Een van zijn meest populaire nummers is “Call On Me”. Dit nummer werd uitgebracht in 2004 en groeide al snel uit tot een wereldwijde hit.

“Call On Me” combineert catchy melodieën met aanstekelijke beats, waardoor het een favoriet is geworden in clubs en op feesten over de hele wereld. Het nummer maakt ook gebruik van vocal samples uit het liedje “Valerie” van Steve Winwood, wat zorgt voor een herkenbaar element in de track.

Naast het succes van “Call On Me” heeft Eric Prydz nog vele andere hits geproduceerd, zoals “Pjanoo”, “Liberate” en “Opus”. Hij staat bekend om zijn unieke stijl, waarbij hij genres als house, progressive house en techno moeiteloos combineert.

Biografie

Geboren op 19 juli 1976 in Täby, Zweden, begon Eric Prydz al op jonge leeftijd interesse te tonen in elektronische muziek. Op 16-jarige leeftijd begon hij zelf muziek te produceren onder verschillende aliassen voordat hij zijn eigen naam aannam.

In de loop der jaren heeft Eric Prydz talloze remixes gemaakt voor artiesten als Madonna, Depeche Mode en Calvin Harris. Hij richtte ook zijn eigen platenlabel op genaamd Pryda, waarop hij zijn eigen muziek en die van andere getalenteerde producers uitbracht.

Eric Prydz blijft een invloedrijke figuur in de elektronische muziekscene, met een trouwe fanbase over de hele wereld. Zijn energieke optredens en unieke producties zorgen ervoor dat hij nog steeds geliefd is bij liefhebbers van dansmuziek.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.