Eurythmics – There Must Be An Angel (Playing With My Heart)

Eurythmics

Eurythmics – There Must Be An Angel (Playing With My Heart)

Eurythmics was een Brits muzikaal duo, bestaande uit Annie Lennox en Dave Stewart. Ze werden gevormd in 1980 en waren actief tot 1990. Het duo wordt beschouwd als een van de meest succesvolle acts uit de jaren ’80.

“There Must Be An Angel (Playing With My Heart)” is een nummer dat werd uitgebracht in 1985 op het album “Be Yourself Tonight”. Het werd al snel een grote hit voor Eurythmics en bereikte hoge posities in diverse internationale hitlijsten.

Het nummer heeft een vrolijke, upbeat melodie met catchy refreinen. Annie Lennox’ krachtige vocale prestaties geven het lied extra emotie en intensiteit.

De betekenis van de tekst

In “There Must Be An Angel (Playing With My Heart)” zingt Eurythmics over verlangen naar liefde en geluk. De tekst suggereert dat er ergens een engel moet zijn die hun hart bespeelt, waardoor ze zich compleet voelen.

Hoewel het nummer oppervlakkig gezien luchtig klinkt, heeft het ook wat melancholische ondertonen. Dit contrast tussen vrolijkheid en introspectie maakt het lied des te interessanter.

Invloed op de muziekwereld

“There Must Be An Angel (Playing With My Heart)” wordt nog steeds beschouwd als een van de grootste hits van Eurythmics. Het nummer heeft een blijvende impact gehad op de popmuziek en wordt vaak genoemd als een klassieker uit de jaren ’80.

De kenmerkende sound van Eurythmics, gecombineerd met Annie Lennox’ unieke stemgeluid, maakte hen tot invloedrijke artiesten in het genre. Ze hebben talloze andere muzikanten geïnspireerd en hun muziek

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.