Falco – Der Kommissar

Falco

Falco met: Der Kommissar

Falco, wiens echte naam Johann Hölzel was, was een Oostenrijkse zanger en songwriter. Hij werd geboren op 19 februari 1957 in Wenen. Falco staat bekend om zijn unieke mix van new wave, popmuziek en rap.

Der Kommissar

Een van de meest iconische nummers van Falco is “Der Kommissar”. Dit nummer werd uitgebracht in 1981 en werd al snel een enorme hit in Europa. Het combineert catchy melodieën met pakkende rapteksten.

In “Der Kommissar” gaat het verhaal over een politiecommissaris die probeert de misdaad te bestrijden. Het nummer heeft een energieke sfeer en is kenmerkend voor Falco’s stijl.

Der Kommissar hat nichts gesehen,

Doch er wusste Bescheid!

Und alles läuft wie am Schnürchen,

Denn der Comissario ist nicht dumm!

Het succes van “Der Kommissar” betekende ook internationale erkenning voor Falco. Het nummer bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen en wordt nog steeds beschouwd als een klassieker binnen het genre.

Overlijden

Helaas kwam aan het leven van deze getalenteerde artiest veel te vroeg een einde. Op 6 februari 1998 overleed Falco op 40-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk in de Dominicaanse Republiek. Hij wordt nog steeds herinnerd als een van de grootste artiesten uit Oostenrijk en zijn muziek blijft geliefd bij fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.